Ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες είναι πολύ μικρής διαμέτρου, (0,1-1 χιλιοστό) διατεταμμένες επιφανειακές μη ψηλαφητές φλέβες άμεσα ορατές στο δέρμα, συνήθως κόκκινου προς μωβ χρώματος.

Πολλές φόρες βαθύτερα αυτών μπορεί να αναγνωριστούν οι δικτυωτές φλέβες που είναι λίγο μεγαλύτερης διαμέτρου ( 1-3 χιλιοστά) και συνήθως τροφοδοτούν τις υπερκείμενες ευρυαγγείες.

Με βάση την κλινική κατάταξη της χρόνιας φλεβικής νόσου η παρουσία ευρυαγγειών κ δικτυωτών φλεβών υποδηλώνει ότι ο ασθενής είναι στο στάδιο 1.

Οι ευρυαγγείες συνήθως είναι ασυμπτωματικές.

Evriaggeies ευρυαγγείες   ευρυαγγείες

Δίνουν βεβαία αρκετές φόρες αντιαισθητική εικόνα στο πόδι και αν υπάρχει συμπτωματολογία αυτή είναι αίσθημα βάρους φαγούρα και κάψιμο.

Παρά το γεγονός ότι η διάγνωση είναι απλή καθώς οι ευρυαγγείες είναι εμφανείς, η κλινική εξέταση είναι απαραίτητη καθώς ο θεράποντας ιατρός πρέπει να αναγνωρίσει τη ύπαρξη βαθύτερων τροφοφόρων φλεβών (δικτυωτές), αλλά και να εκτιμήσει στο σύνολο τη λειτουργία του φλεβικού δένδρου. Μονό έτσι μπορεί να δοθεί η σωστή θεραπεία.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικής συσκευής φωτισμού (veinlite) και υπερήχων (triplex) που υπάρχουν στο ιατρείο.

Οι ευρυαγγείες θεραπεύονται συνήθως με τη μέθοδο της σκληροθεραπείας, με τη χρήση δερματικού laser η με συνδυασμό αυτών των δυο τεχνικών.

Θεραπευτικές επιλογές: