Θεραπεία ευρυαγγειών

Οι ευρυαγγείες είναι πολύ μικρής διαμέτρου διατεταμμένες επιφανειακές φλέβες άμεσα ορατές στο δέρμα, συνήθως κόκκινες η μπλε.

Θεραπεύονται κυρίως για τα αισθητικά προβλήματα που προκαλούν καθώς και για την ανακούφιση των συμπτωμάτων (φαγούρα, κάψιμο, βάρος) αν συνυπάρχουν.

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο με τη μέθοδο της μικροσκληροθεραπείας με ή χωρίς αφρό καθώς και τη χρήση δερματικού λέιζερ.

Μετά την κλινική και απεικονιστική εξέταση (τρίπλεξ) του ασθενούς έχοντας πλέον πλήρη εικόνα και διάγνωση πραγματοποιείται η καταλληλότερη θεραπεία που είναι συνήθως συνδυασμός των 3 παραπάνω τεχνικών.

Ο αρχικός έλεγχος με τρίπλεξ είναι απαραίτητος ακόμα και αν είναι ορατές μόνο πολύ μικρές ευρυαγγείες καθώς η αρχή τη σωστής θεραπείας των ευρυαγγειών απαιτεί την αναγνώριση βαθύτερων φλεβών που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι και πιθανώς τροφοδοτούν τις επιφανειακές.

Πρώτα αντιμετωπίζονται οι μεγαλύτερες, βαθύτερες πάσχουσες φλέβες και εν συνεχεία οι μικρότερες.

Αναλόγως την έκταση των ευρυαγγειών είναι και οι συνεδρίες που απαιτούνται.

Το ιατρείο μας είναι εξοπλισμένο με συσκευή veilite αναγνώρισης φλεβών καθώς και συσκευής υπέρηχου απαραιτήτων για τη διάγνωση και θεραπεία τους.

Λέιζερ για τις ευρυαγγείες

Λέιζερ για τις ευρυαγγείεςΧρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στις πολύ λεπτές και επιφανειακές ευρυαγγείες μικρότερες του χιλιοστού.

Δεν υπάρχει λέιζερ ικανό να φτάσει βαθύτερα στο δέρμα και κατά συνέπεια σε βαθύτερες φλέβες με ικανοποιητικά αποτελέσματα..

Πολλές φόρες χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη σκληροθεραπεία τελειοποιώντας τα αποτελέσματα της.

Η κάθε συνέδρια διαρκεί λίγο αναλόγως βέβαια της έκτασης του προβλήματος, είναι ανώδυνη, και απαιτεί μόνο τη χρήση ελαστικών καλτσών για λίγες ημέρες.

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο με δερματικό λέιζερ στα 980nm ειδικό για τη παραπάνω θεραπεία.