Ενδοαυλική θεραπεία κιρσών - Laser

Ενδοαυλική θεραπεία κιρσών - Laser

Η ενδοαυλική θεραπεία με Laser (EVLA) είναι μια νέα ελάχιστα επεμβατική μέθοδο για την θεραπεία των κιρσών που μηδενίζει την ανάγκη για ανοικτή χειρουργική επέμβαση .

Πρόκειται για μια επέμβαση που γίνεται υπό ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ χρησιμοποιώντας την ενέργεια του λέιζερ προκειμένου να κλείσει η ανεπαρκούσα φλέβα (μείζων η έλασσων σαφήνης φλέβα).

Ως γνωστό χαρακτηρίζονται ανεπαρκούσες οι φλέβες που φέρουν βαλβιδική ανεπάρκεια και ευθύνονται για τη δημιουργία ευρυαγγειών , κιρσών, αλλαγών στη σύσταση του δέρματος και ελκών στα κάτω άκρα.

Η όλη μέθοδος γίνεται με ασφάλεια υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση.

Εάν υπάρχουν κιρσοί αφαιρούνται με τη μέθοδο των μικρό φλεβεκτομών .

Συνολικά η επέμβαση γίνεται μικροεπεμβατικά δεν υπάρχουν τομές που απαιτούν ράμματα η steristrips (μικρά αυτοκόλλητα για την επούλωση).

Τα αισθητικά αποτελέσματα είναι άριστα και άμεσα μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί και να αποχωρήσει από την κλινική. Στη φυσιολογική του δραστηριότητα επιστρέφει την επόμενη μέρα.

Η αποκατάσταση με laser γίνεται χρησιμοποιώντας τη τελευταία και πιο εξελιγμένη μορφή λέιζερ που λειτούργει στα 1470nm.

Η ενέργεια αυτού του τύπου λέιζερ απορροφάται 40 φόρες περισσότερο στο νερό (που αποτελεί το 90% των ιστών) επιτυγχάνοντας το κλείσιμο της πάσχουσας φλέβας με πολύ λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με λέιζερ προηγούμενης γενιάς.

Το παραπάνω λέιζερ σε συνδυασμό με τις νέες οπτικές ίνες Elves radial painless που προσφέρουν ομοιογενή και ακτινική διάχυση της ενέργειας στα τοιχώματα της πάσχουσας φλέβας, διασφαλίζουν το κλείσιμο αυτής χωρίς επιπλοκές και ανώδυνα.

Γιατί αποκατάσταση με laser

  • Συμφώνα με τις τελευταίες ιατρικές κατευθυντήριες οδηγίες (The care of patients with varicose veins and associated chronic venous diseases: Clinical practice guidelines of the Society for Vascular Surgery and the American Venous Forum Peter Gloviczki et ) προηγείται η αποκατάσταση με λέιζερ της χειρουργικής θεραπείας.
  • Έχουμε λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, μώλωπες και πρήξιμο.
  • Εξαιρετικά ιατρικά και αισθητικά αποτελέσματα
  • Γρήγορη επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες
  • Μικροί χρόνοι θεραπείας
  • Λιγότερες επιπλοκές συγκριτικά με τη χειρουργική μέθοδο.